Девојчици Рифти Масих (11) из Исламабада прети смртна казна због богохуљења

Девојчица, која припада хришћанској породици, ухапшена је прошле недеље после великих демонстрација због паљења Курана. Председник Пакистана Асиф али Зардари наложио је министарству полиције да спроведе детаљну истрагу о томе шта се догодило.

22.08.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Девојчици Рифти Масих (11) из Исламабада прети смртна казна због богохуљењаДевојчица, која припада хришћанској породици, ухапшена је прошле недеље после великих демонстрација због паљења Курана. Председник Пакистана Асиф али Зардари наложио је министарству полиције да спроведе детаљну истрагу о томе шта се догодило.
Британски медији јављају да је због тог случаја дошло до пораста верских тензија и да је око 900 хришћана, који живе у предграђу Исламабада скоро 20 година, морало да се исели пред претњом гневних муслиманских комшија. Њихове куће, које се налазе на само 20-ак минута вожње од амбасада западних држава и владиних објеката у Исламабаду, у недељу су закључане и на врата је стављен катанац.
Један од представника локалне муслиманске заједнице поручио је комшијама хришћанима да имају рок до 1. септембра да уклоне сва обележја са својих домова и оду.
“Мислим да се сада више нико неће усудити да се тамо врати. То подручје више није безбедно за нас”, изјавио је један од чланова хришћанске заједнице Ариф Масих.
Гардијан пише да је неколико храбријих из хришћанске заједнице покушало да остане, али
да муслимани власници продавница одбијају да им продају намирнице тако да немају од кога да купе храну јер је у том подручју само 10 одсто хришћана.
Нетрпељивост према хришћанима у тој заједници постоји од раније, и пре инцидента који је узроковала 11-годишња девојчица. Хришћани су морали да обуставе своју верску службу у три цркве у том крају јер им муслимани то нису дозвољавали под изговором да им смета бука.
Извор: Вести



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.