Дозволите Богу да сања у вама

Осим лепих жеља, које упућујемо ових дана, морамо схватити да ниједно време неће бити боље, ако се ми сами у партнерству са Богом не боримо за њега. Живот је поклон који морамо узети и отворити.

11.01.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 5

Бог нас је створио да будемо радосни. Можда у овој фази живота радост нема спокој у нашим уснама и срцима, али кап по кап полако испуњава реку која неће закаснити да нас поведе у загрљај мора. Радост Божија вечно ће се ширити у нашим бићима. Почните од сада да окусите оно од чега ћете живети заувек.

Немојте се разочарати ако је прохујало време оставило ране на нашем телу и души. Ништа неће трајати заувек. Оно што није урађено јуче, може се урадити данас, а оно што нисте урадили пре, можете сутра. Само се немојте разочарати. Ако ипак изгубите наду, уздигните се поново. Не дозволите да вам безнађе трује живот. Очај је пакао, а ми смо рођени за рај. Подигните главу и реците - могу, желим и заслужујем најбоље. Бог ми је подарио најбоље и ја заслужујем то.

Немојте се плашити да рушите уверења, перцепције и стереотипе који вам скраћују живот и даве душу. Мртве ствари нису вредне живљења, васкрсните их.

Запамтите, велике промене долазе после великих катастрофа. Уништите оно што ротира у вама и отворите прозор за свеж ваздух. Свети Дух воли много оне који желе промене и преображаје у својим животима. Сарађујте са њим и градите нове снове. Дозволите Богу да сања у вама, Он верује у вас чак и када га се одрекнете.

Али, чак и да пођемо од претпоставке да се неке ствари не могу променити, иако сте покушавали много пута, немојте одустати, будите поносни што сте се борили и прихватите да их не можете променити. И то је такође велика победа.

***

Смрт је страх који ти говори да не можеш да је поднесеш.
Васкрсење је Христос који ти говори „можеш, вредиш, успећеш“.

Смрт је претња очаја која ти говори „то је то, готово је”.
Васкрсење је Христос, који ти говори да ништа није готово, све може да почне изнова, да можеш живети вечно...

Смрт је порицање живота. Свакодневно убијање тренутака у нашим животима.
Васкрсење је Христос, Који даје живот у изобиљу, светлост и радост, претвара свакодневни живот у захвалност и уважавање за оно што живимо, што примамо, што постоји сада и заувек.

Смрт је страх да будемо своји.
Васкрсење је повезивање са оним што Бог жели да будемо и постанемо.

Смрт је страх од живота јер можемо доживети бол.
Васкрсење је Христос, Који вам говори да се сваки крст може претворити у светлост, свака траума у ​​чудо.

Живите као да смрти нема. Живи пре него што умреш да не умреш када умреш. Реците "Ја ћу живети" чак и ако осећате да "умирете" јер сте вечни. Плашите се смрти јер не знате за Васкрсење. Плашите се смрти јер дрхтите пред животом. Плашите се смрти јер не живите.

Дозволите Богу да сања у вама победу и васкрсење. Дозволите Богу да вас изведе из гроба ваших страхова, да васкрсне жеље вашег срца. Верујте да можете, да вредите и желите да и ви окусите радост Васкрсења.

Још много срећних дана, добрих и благословених, и нека свима нама Исус улепша живот.

о. Хараламбос Пападопулос
Извор: zivereci.com, hristianstvo-bg



Komentari (5)

14.01.2022.

Dragan

Slava Bogu.

Коментариши

11.01.2022.

Verica

Hvala Bog je uvek samnom.

Коментариши

11.01.2022.

Гордана

Хвала Господу на небесима, праве речи у право време. Хвала бесконачно!

Коментариши

10.01.2022.

alena

procitaj mnogo je poucno

Коментариши

10.01.2022.

Svetlana

Veliko HVALA!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.