Државни секретар САД-а посјетио Фанар

Државни секретар Сједињених Америчких Држава Џон Кери је у недељу 21. априла, током свог боравка у Турској, посјетио сједиште Константинопољске патријаршије на Фанару.

24.04.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Државни секретар САД-а посјетио ФанарДржавни секретар Сједињених Америчких Држава Џон Кери је у недељу 21. априла, током свог боравка у Турској, посјетио сједиште Константинопољске патријаршије на Фанару. Секретара Керија је у дворишту Патријаршије дочекао секретар Светог Синода, архимандрит Вартоломеј (Самарас), и потом га отпратио у патријаршијске канцеларије, гдје се г. Кери сусрео са Његовом Светошћу Патријархом константинопољским Вартоломејем.
Државни секретар је током сусрета пружио увјерење Његовој Светости о непоколебивој подршци Сједињених Држава вјерским слободама у Турској и поновном отварања богословије на Халки. Патријарх је захвалио високом госту упутивши молитву Господу за жртве недавне трагедије на маратону у Бостону. На крају, Патријарх Вартоломеј је секретара Керија отпратио у патријаршијску цркву светог Георгија и до меморијалне капије Патријарха Григорија В.
Државни секретар Кери је овом посјетио наставио традицију своје претходнице, бившег државног секретара Хилари Клинтон, која је три пута посјетила Фанар.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.