Забрањена Ноћ вештица

Власти у Сибиру забраниле су данас прославу Ноћи вештица по школама, истичући да тај празник подстиче на екстремизам и величање “култа смрти”.

31.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Забрањена Ноћ вештицаВласти у Сибиру забраниле су данас прославу Ноћи вештица по школама, истичући да тај празник подстиче на екстремизам и величање “култа смрти”.
Министарство образовања сибирске области Омск упутило је писмо у којем наводи да школе и обданишта не би требало да организују прославе које представљају “пропаганду за екстремистичка расположења”.
Прослава Ноћи вештица, паганске светковине које се обележава сваког 31. октобра, све је популарнија међу младим Русима који организују маскиране журке и тематске вечери у клубовима.
Министарство образовања Омска сматра да прослава тог празника има “негативне последице” због “свог мистичног садржаја и пропагирања култа смрти”.
Протојереј Всеволод Чаплин, који је задужен за односе са јавношћу у Руској православној цркви, такође је упозорио на опасност да млади људи буду увучени у окултизам.
“Људи мисле да је то само забава, безазлена и смешна. Али, то је опасна игра са ђаволом”, казао је у изјави за РИА Новости.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.