Забрањен ислам у Анголи

Ангола је прва земља у свету која је ислам ставила ван закона, а њен председник Жозе душ Сантуш рекао је да је „стављена тачка на исламски утицај у земљи”. Градоначелник Луанде, Бенто Бенто, додао је да радикални муслимани нису пожељни у Анголи и да њене власти немају намеру да накнадно легализују џамије и друга верска места муслимана.

27.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Забрањен ислам у АнголиМинистарство правде и људских права Анголе ставило је ислам ван закона и наложило да се „до нових инструкција” затворе све џамије.
Анголски министар културе, Роза Круз де Силва, објаснила објаснила је да су се власти те земље на овај корак одлучиле као на – последњу меру у борби против нелегалних религијских секти. Притом је указала да се ислам нашао 194 „верска култа стављена ван закона”.
Ангола је на овај начин постала прва земља у свету која је забранила ислам, а њен председник Жозе душ Сантуш рекао је да је на тај начин „стављена тачка на исламски утицај у земљи”.
Градоначелник Луанде, Бенто Бенто, додао је да радикални муслимани нису пожељни у Анголи и да њене власти немају намеру да накнадно легализују џамије и друга верска места муслимана.
Традиционалних веровања придржава се 47 одсто становника Анголе. Око 38 одсто су католици, а протестаната је 15 одсто.
Муслимана је нешто мање од 90.000.
(факти.орг)



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.