Завршен је судски процес против Архиепископа Јована

На основном суду Скопље 1, у Скопљу, завршио се политички монтирани судски процес против архиепископа охридског г. г. Јована, Епископа: брегалничког г. Марка и стобијског г. Давида, монаштва и верника Православне Охридске Архиепископије.

22.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Завршен је судски процес против Архиепископа ЈованаНа основном суду Скопље 1, у Скопљу, завршио се политички монтирани судски процес против архиепископа охридског г. г. Јована, Епископа: брегалничког г. Марка и стобијског г. Давида, монаштва и верника Православне Охридске Архиепископије.
На судском процесу постало је недвосмислено јасно да се ради о државном прогону по верској основи. Иако јавно тужилаштво нема никакве доказе за казну коју предлаже, сасвим је очигледна намера унапред донесене политичке одлуке да се, неправедно оптужени, само због њихове верске припадности казне, са циљем да и имовина Православне Охридске Архиепископије буде заплењена у корист расколничке МПЦ, што би са друге стране додатно искомпликовало положај непризнате МПЦ у евентуалним разговорима за њено враћање у саборност Цркве!
Објављивање пресуде је најављено за 2. јул 2013 године.
Извор: ПОА



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.