Западне силе подржавају сиријску опозицију желећи да униште хришћанство

У Московској патријаршији сматрају да стране силе које подржавају сиријску опозицији желе да униште хришћанство у региону.

12.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Западне силе подржавају сиријску опозицију желећи да униште хришћанствоУ Московској патријаршији сматрају да стране силе које подржавају сиријску опозицији желе да униште хришћанство у региону.
„Нажалост, положај хришћанске заједнице у Сирији је крајње угрожен. Радикалне исламске снаге, које тренутно покушавају да преузму власт, имају циљ да у потпуности униште хришћанство, да хришћане у потпуност истјерају из региона. У областима у којима екстремисти заузму власт, хришћана практично више нема“, Казао је Митрополит волоколамски Иларион, предсједник Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, у емисији „Црква и свијет“ на телевизијском каналу Русија-24.
По његовим ријечима бандити „наоружани из страних земаља“ покушавају да преузму власт у Сирији.
„Мислим да никада не би имали оволико успјеха да нису спонзорисани из иностранства. Нажалост, Запад има политичке снаге које су из неког разлога одлучиле да пруже финансијску подршку овим људима. Помажу им и одређене земље Арапског полуострва, тако да је спољни утицај очигледан“, казао је Митрополит, истакавши да је више пута, у Уједињеним Нацијама и другим међународним организацијама, покретао питање прогона хришћана на Блиском Истоку.
„И примјетио сам да је моје обраћање сваки пут наилазило на нијемо одбијање. Нико не би ништа порицао, али нико није хтио ни да слуша ово, јер, како се чини, силе које тренутно подржавају тзв. опозицију немају у плану да сачувају хришћанство у области“, казао је Његово Високопреосвештенство.
Сам опстанак Антиохијске православне цркве је данас угрожен, сматра он.
„Многи хришћански лидери из овог региона – Сирије, Либана – казали су ми да све наде полажу у Русији, зато што само Русија позива на мирно решење овог конфликта“, казао је предсједник Одјељења за спољне црквене везе.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.