Златна олимпијска шампионка претрчала стазу са иконом Мајке Божје

Један од најемотивнијих момената на овогодишњим љетњим Олимпијским играма у Лондону везан је за тркачицу из Етиопије Месерет Дефар.

17.08.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Златна олимпијска шампионка претрчала стазу са иконом Мајке БожјеЈедан од најемотивнијих момената на овогодишњим љетњим Олимпијским играма у Лондону везан је за тркачицу из Етиопије Месерет Дефар.
Она је освојила злато у трци на 5000 метара. Пошто је прешла циљ, атлетичарка је испод дреса извадила икону Пресвете Богородице, показала је камерманима и принијела лицу у дубокој молитви.
Православна хришћанка Дефар се уздала у Богу, прекрстила се и дошла до финиша за 15:04:24 минута, престигавши своју земљакињу Тирунеш Дибаба, која је била фаворит.
Са сузама у очима Дефар је са поносом показала папирну икону Мајке Божје са Исусом, која је са њом прешла стазу.
За вријеме такмичења Дефар је трчала упоредо са три Етиопљанке и три Кенијке и престигла их у финишу, освојивши златну медаљу.
Дефар је такође два пута освајала шампионску титулу на 3000 метара. 3. јуна 2006. године она је оборила свјетски рекорд на 5000 метара (14:24:53), који је прије ње држала турска тркачица Елван Абејлегасе.
Извор: Радио Светигора



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.