Змије Панагије и ове године на Кефалонији (видео)

И ове године тајанствене змије се појавиле су се у селима Маркопуло и Агринија где се налазе капеле посвећене Успењу Пресвете Богородице.

18.08.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Као и сваке године, од празника Преображења Христовог до празника Успења Пресвете Богородице, змије се на чудесан начин појављују у два села Кефалоније, где се налазе капеле посвећене Успењу Пресвете Богородице, које остају до празника Успења Господњег 15. августа. Многа запажена чуда су повезана са овим змијама.

Хиљаде верних ходочасника хрле у села сваке године да виде змије Панагије, које као да се појављују ниоткуда и поново нестају после празника. Црно-беле змије имају знак крста на својим баршунастим главама, а и језици су им у облику крста.

Овдашњи верници сведоче да су змије топлокрвне, што није познато на било ком другом месту на свету. Змије пузе по црквама, а посебно око икона Богородице. Многи су сведочили да када су се дотакли змија, били су исцељени и од неизлечивих болести.

Грчка штампа је известила да су се две змије Панагије појавиле ове године 6. августа у Маркопулу; прошле године је такође било необично закашњење са њиховим појављивањем 12. августа са једном змијом у Маркопоулу, док су се претходне године две појавиле 8. августа, такође необично касно. У Агринији су се 6. августа појавиле две змије. Прошле године то је била једна змија која се појавила 6. августа, а годину дана пре тога три змије су се појавиле у Агринији 8. августа. Није саопштено да ли се у последњих неколико дана појавило више змија.

Црква Успења Господњег у Маркополуу подигнута је на рушевинама старог манастира. Почетком 18. века, монахиње некадашњег самостана напале су пирати. Они су се усрдно молили Богородици за заштиту, а гусари су се уплашили змија које су појуриле према њима када су ушли у манастир и они су побегли.

Од тада су се змије појављивале сваке године, осим две године: 1940. године, када је Грчка ушла у Други светски рат, и 1953. године, године разорног земљотреса на Кефалонији. Стога се верује да је злокобно ако се змије не појаве.

Извор: johnsanidopoulos.com



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.