Икона Богородице промироточила после молитве за војнике

Након молитве за руске војнике и за Свету Русију, икона Пресвете Богородице почела је да тече миро у храму Светог Сергија Радоњешког у Залужју код Пскова.

02.04.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Како је дописнику МК у Пскову рекао настојатељ храма Светог Сергија Радоњешког у Залужју код Пскова отац Константин, 22. марта, на дан четрдесет севастијских мученика (Крстоседмица), на светом лику примећене су капи уља.

Занимљиво је да су формирани након молитве одржане испред иконе за руске војнике и за Свету Русију.

„Божја благодат крши све законе материјалног света и Дух Свети дише где хоће“, прокоментарисао је несвакидашњи феномен настојатељ храма.

Како је прецизирао отац Константин, такав догађај се дешава по други пут. Први пут су мрље и капи уља на икони виђене појавиле отприлике у исто време пре тачно годину дана, 21. априла 2022. године. Икона је тада била скоро потпуно прекривена бројним капљицама уља, али су то тада доживљавали као прскање уља из оближњег кандила.

„Према неким скептицима, због лампе би могле да се појаве мрље и капи уља, која може да прска уље услед јаке топлоте. Али тада би остале иконе у храму биле упрљане, али су се трагови појавили само на Богородици“, рекао је отац Константин и додао да се мироточива икона Богородице појавила у храму пре седам година и да је направљена од пластике.

Да би се званично признала чињеница мироточења, потребно је спровести посматрање, а затим послати додељени материјал на испитивање. Због тога су, објаснио је настојатељ храма, уз благослов Псковске епархије, уклоњене све мрље са иконе Пресвете Богородице и она је стављена под стакло. Сада ће се свети лик посматрати и ако се уљане секреције поново појаве, биће послате на истраживање. Кандило које је било поред иконе Богородице склоњено је како би се искључила могућност прскања уља са њега.

Извор: mk-pskov.ru

 

 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.