Илиндан - Нови Сад

Нови Сад – Десети јубиларни Илиндански сабор на Клиси започео је Светом Литургијом коју је у цркви Вазнесења Господњег, у уторак 2. августа 2011. године, служио протојереј Славко Ћирин. Свечаност је настављена у вечерњим часовима, чином благосиљања колача и кољива, које је у част и спомен Светог пророка Илије припремио господин Душан Васић, председник Црквене општине Нови Сад.

18.08.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Илиндан - Нови СадНови Сад – Десети јубиларни Илиндански сабор на Клиси започео је Светом Литургијом коју је у цркви Вазнесења Господњег, у уторак 2. августа 2011. године, служио протојереј Славко Ћирин.
Свечаност је настављена у вечерњим часовима, чином благосиљања колача и кољива, које је у част и спомен Светог пророка Илије припремио господин Душан Васић, председник Црквене општине Нови Сад.
После беседе оца Славка, уследио је богат културно-уметнички програм у оквиру којег је пред многобројним Новосађанима наступио Слободан Тркуља, оставивши слушаоце без даха маестралним музицирањем на петнаест инструмената. Потом је првакиња драме Српског народног позоришта, госпођа Гордана Ђурђевић-Димић, казивала одабране стихове из Завештања Стефана Немање, дела које је написао Миле Медић. Сабрани народ уживао је и уз песму и музику гајдаша Максима Мудринића, фрулаша Пере Малешевића и гуслара Петра Мишовића.
На крају овогодишњег Илинданског сабора на бину су изишли чланови СКУД Железничар и Фолклорни ансамбл Вила из Новог Сада, и извели неколико прелепих игара из разних крајева у којима живи српски народ, према кореографији господина Милорада Лонића.
уствари само скрати
не треба висе од прва два и по пасоса
Десети јубиларни Илиндански сабор на Клиси започео је Светом Литургијом коју је у цркви Вазнесења Господњег, у уторак 2. августа 2011. године, служио протојереј Славко Ћирин.
Свечаност је настављена у вечерњим часовима, чином благосиљања колача и кољива, које је у част и спомен Светог пророка Илије припремио господин Душан Васић, председник Црквене општине Нови Сад.
После беседе оца Славка, уследио је богат културно-уметнички програм у оквиру којег је пред многобројним Новосађанима наступио Слободан Тркуља, оставивши слушаоце без даха маестралним музицирањем на петнаест инструмената.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.