Име Пресвете Богородице прогони све духове

Кад се коме јави било какво виђење јавно или у сну, одмах треба да се правилно прекрсти, а потом да изговори молитву "Богородице Дјево". Свако треба да зна да зли духови могу да узму облик анђела, сваког светитеља, чак да се представљају и самим Господом Исусом Христом. Али не могу носити "Крст" или се преобразити у лик Пресвете Богородице.

07.10.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Једна монахиња у манастиру постом и молитвама подвизаваше се, али је нечастиви много варао преобразивши се у светлог анђела и долазио је беседити са њом о разним стварима. Одговарао јој је на свако питање. Приликом исповести свештеник је упита како проводи свој монашки живот?

Она одговори: "Добро, молитвама твојим честити оче."

Чувши овакав горди одговор, свештеник се снужди и рече јој:

"Немој више говорити тако, треба да си смирена сасвим и ако све доброте испуњаваш, треба да знаш да си грешна". Али монахиња одговори:

"Знај оче да анђео долази са небеса и просвећује ме, зато сам тако рекла".

Свештеник се опомену Апостолског учења где говори:

"И никакво чудо; јер се сам сатана претвара у анђела светлости (2 Кор. 11,14), па јој рече: "Кад ти следећи пут дође тај анђео у посету ти се прекрсти и одмах почни да изговараш молитву "Богородице Дјево". Ако он буде остао до краја молитве, биће то прави Анђео, ако ли ишчезне, то знај да је нечастиви искушитељ, хоће да те превари и баци у крајњу беду.

Овај спасоносни савет прими монахиња и када јој се поново јави тај анђео, она се прекрсти и одмах почне изговарати молитву "Богородице Дјево". Истог момента јави се видно Пресвета Богородица а лажни анђео - нечастиви одмах ишчезе као дим. Монахиња је све то гледала и од страха је дрхтала тако да се и разболела. Дуго се после тога опорављала.

***

Кад се коме јави било какво виђење јавно или у сну, одмах треба да се правилно прекрсти, а потом да изговори молитву "Богородице Дјево". Свако треба да зна да зли духови могу да узму облик анђела, сваког светитеља, чак да се представљају и самим Господом Исусом Христом. Али не могу носити "Крст" или се преобразити у лик Пресвете Богородице. У данашње време разни људи долазе нам на врата, пресрећу нас на улици итд.

Немојмо се расправљати ни са ким, него себе прво оградимо крсним знаком, али правилно, а потом изговарајмо молитву: "Богородице Дјево" и тада ћетe видети коме такви служе. Јер ако њиховим господарима смета ова молитва, како ће тек њиховим слугама засметати. Многи су са вером нашли утеху у овој молитви.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.