Кампања против Срба

Потпредседник Самосталне демократске српске странке у Хрватској Милорад Пуповац изјавио је да се у Хрватској и даље води кампања против Срба и ћирилице, али да је тренутно ситуација нешто мирнија и да има простора за компромис.

29.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Кампања против СрбаПотпредседник Самосталне демократске српске странке у Хрватској Милорад Пуповац изјавио је да се у Хрватској и даље води кампања против Срба и ћирилице, али да је тренутно ситуација нешто мирнија и да има простора за компромис.
"Ћирилица се проглашава агресорским писмом, Србе оптужују да су се лажно пописали током пописа становништва, а да друге изречене ствари и не помињемо", рекао је Пуповац за "Блиц".
Пуповац је истакао да се страдање Вуковара и његових грађана редовно користи као оправдање у тој кампањи и тиме нарушава све оно што је стварано од мирне реинтеграције хрватског Подунавља, као и да се "ствара атмосфера у којој ће рат бити важнији од мира".
Он је, међутим, оценио да је засад ситуација нешто мирнија, упркос скидању две двописмене табле, истичући да има простора за компромис, али да би свако морао да допринесе да се он изгради.
Када је реч о повлачењу међусобних тужби Србије и Хрватске, Пуповац је истакао да је за то потребна политичка моћ и политички консензус и да "тога овог тренутка у Хрватској нема", наглашавајући да тужбе не доприносе бржем решењу питања несталих, јер се они користе као аргумент за подизање тужби.
Пуповац је оценио и да нема значајног напретка у решавању отворених питања која се тичу граница, имовине, пензија, ратних злочина и повратка, као и да је "број обавеза из ових питања нешто већи на Хрватској него на српској страни".
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.