Клинички центар у Крагујевцу добија цркву

У крагујевачком Клиничком центру биће изграђена капела Српске православне цркве, а тачну локацију ће наредних неколико дана да изабере Дирекција за урбанизам.

15.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Клинички центар у Крагујевцу добија цркву Клинички центар у Крагујевцу ускоро би могао да добије православну цркву за вернике и пацијенте који се лече у овој установи. Како је за локалну телевизију изјавио проф. др Небојша Арсенијевић директор КЦ Крагујевац, градња цркве је „сасвим извесна, а наредних дана урбанисти ће одредити тачну локацију где ће храм бити подигнут“.
Владика шумадијски Јован је изјавио да је идеја о градњи цркве у кругу Клиничког центра „ веома стара и да су о њој размишљали и његови претходници“.
- Поред храма где људи лече тело, биће подигнут и овај за лечење душе. Јер када буду излечили душу и бол тела ће лакше подносити, рекао је владика Јован најављујући на лекарској слави изградњу нове цркве.
У оптицају су три локације и све су у близини зграде Директоријума. Директор КЦ Крагуејвац је изјавио да је ово заједнички пројекат епархије шумадијске, локалне самоуправе и ове установе , али још није прецизирано када ће почети градња и како ће се финансирати изградња цркве. У Клиничком центру има близу 1. 300 постеља за лечење пацијената из неколико округа у којима живи преко два милиона становника.
Извор: ало.рс



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.