Косметска звезда 1. реда

Фондација „Пријатељ Божији“ овогодишњи је добитник спомен-обележја „Косметска звезда 1. реда“ које јој је доделило Друштво полицијских ратника Републике Србије. Ово грађанско одликовање додељено је за најновији документарни филм „Иродови синови“.

05.07.2016. Аутор:: Пријатељ Божији 1

Фондација  „Пријатељ Божији“ овогодишњи је добитник спомен-обележја „Косметска звезда 1. реда'' које јој је доделило Друштво полицијских ратника Републике Србије. Ово грађанско одликовање додељено је за најновији документарни филм „Иродови синови“ који представља документарно аналитичку филмску студију о геноциду учињеном над српским народом у Независној Држави Хрватској. У образложењу стоји да се спомен-обележје додељује за изузетне заслуге у ширењу православне слике и речи.

Признање је додељено на  свечаности у Град Сталаћу о празнику Духова а у оквиру културне манифестације „Морава нас вода од'ранила“.

Међу лауреатима овог одликовања су и амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Чепурин, Епископ крушевачки Г. Давид, архимандрит Алексеј (Богићевић), игуман манстира светог Луке у Бошњану, прослављени српски глумац Војин Ћетковић, као и други ствараоци и прегаоци из области безбедности, културе, уметности, духовног живота и хуманитарног рада.

Свима њима заједнички је рад на учвршћивању и ширењу тековина аутентичне српске духовности, културе и узвишених вредности српскога народа као и на одбрани и заступању тих вредности пред међународном заједницом.



Komentari (1)

30.07.2016.

Drazen

Sa zaslugom.
Cestitke u nadi sa daljim napredkom, verom i snagom.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.