Крвава икона Спаситеља

Живимо у таквим гресима да Бог, да би нас уразумио, опет пролива Своју Крв за нас, показући нам да се људи нису променили: како је Он је излио своју крв пре две хиљаде година, и тако је излива до данас. Ово је сведочанство о крвоточивој икони Спаситеља.

08.09.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Протојереј Јован Букоткин, који је био сведок овог чуда, био је шокиран знаком који је видео. Он је у молитвеној скрушености узвикнуо: „Господе мој! Вероватно те фарисеји и књижевници нису разапели на начин на који Те ми разапињемо својим гресима!..” После ових речи крварење на икони се приметно појачало.

Отац Јован је почео да служи молебан. И, зачудо, док се служио молебан, крварење на икони је престало. А када се молитвена служба завршила, крв је поново потекла. Истог дана увече отац Јован је хоспитализован – била је то његова последња болест - и ту се и упокојио.

Описани догађај догодио се у Оренбуршкој области, где иконе већ годинама мироточе у собици просте сеоске куће. Икона Спаситеља је такође мироточила.

А онда су једног дана приметили: на икони Спаситеља се из благосиљајуће десне руке појавила бледоружичаста течност, а затим потекла крв. После неког времена, црвене тачке су набујале у Господњој коси – као трагови са трновог венца – и крв је потекла из њих, стопивши се са миром, које је такође текло, и постала светло гримизна. Временом се крварење значајно повећало. Густа крв тече низ икону, прекривајући лице Спаситеља; коагулира, формирајући угрушке и тамне мрље.

„Господ нам је показао своју милост“, каже митрополит самарски и новокујбишевски Сергиј, који је благословио пут икона по Русији. „Људи стоје у дугим редовима да би исказали поштовање према њима. Штавише, ове иконе нису старе, нису исписане, већ штампане на папиру. Миро се појављује на површини икона у виду миомирисних капљица и слива се. Штавише, уз иконе мироточи и бакарно распеће! Ово је најређа појава.

Ретка је појава да икона крвоточи. Када сам први пут чуо за то, нехотице сам посумњао. Црква је увек веома опрезна према таквим појавама и пажљиво проверава њихову веродостојност. Али када сам видео ову икону, моје сумње су нестале. На икони Спаситеља, право из трновог венца, потекоше црвене капљице, и осетих природан мирис крви. Када су извршили хемијску анализу црвене течности, показало се да је реч о правој људској крвној плазми.

Као и у првим вековима хришћанства, Господ нам показује чуда да нас учврсте у вери и, можда, да нас припреме за будућа тешка искушења...

Са неисказаном љубављу и болом гледа на нас Спаситељ – сујетне, грешне, док још више ексера забијамо у Његове ране које крваре.

Сергеј Серјубин
Извор: cirota.ru



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.