Крвоточење иконе Богородице „Умекшање злих срца“ (видео)

Чувар чудотворне мироточиве иконе Богородице „Умекшање злих срца“, слуга Божији Сергије, објавио је пре неколико дана снимак на којем икона крвари у храму Новомученика и Исповедника Руске Цркве у Апатитима.

07.03.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У храму Новомученика и Исповедника Руске Цркве у Апатитима, уз велико сабрање народа, одржан је свечани дочек светиње. После молитве сви су могли да се поклоне икони и помазани су њеним миром.

Ова икона откривена је у Русији крајем 20. века. Произведена је штампарским методом у предузећу Руске православне цркве „Софрино“, а купљена је у обичној црквеној радњи.

Њена власница Маргарита Воробјева је 3. маја 1998. приметила да по површини иконе тече миро. Историја мироточења и крварења је једноставно невероватна. 1999. године на икони се променило лице Богородице, појавили су се подочњаци, а стан је почео да мирише на тамјан. 12. августа 2000. године, на дан потонућа подморнице Курск, на икони Богородице су се појавиле ситне крваве ране.

Од тада, икона тече миро и непрестано крвари. Она точи смирну тако обилно да се течност скупља у литрама. А крвари уочи трагичних догађаја, док је преглед показао да је то људска крв.

Ова икона је боравила на Колској земљи у Мурманској епархији од 24. фебруара до 5. марта. Сада се налази у главном храму оружаних снага Русије, Москви.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.