Лице Христа појавило се на зиду белоруског манастира (фото)

На зиду порушеног Свето-Успенског манастира, који је у рушевинама скоро деведесет година, појавило се чудесно лице Христово. Монаси на зиду нису нашли трагове боја, па сматрају да је слика нерукотворена. Изненађених и одушевљених православних ходочасника је безброј.

14.09.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

На зиду порушеног манастира појавило се чудесно лице Христово – исто као на чувеној Торинској плаштаници.

Чудо се догодило у Свето-Успенском манастиру на граници Белорусије и Русије, кога су 1943. године, током Великог отаџбинског рата, разрушили немачки окупатори. На зиду је сијао Христов лик, сличан је чувеном Нерукотвореном покрову, комаду тканине у који је било умотано тело распетог Исуса, који је сачувао материјални отисак лица Христа Спаситеља, преноси life.ru.

Монаси су шокирани – како би се у манастиру могло испољити само лице Христово?

„Ово је велико чудо“, каже јеромонах Иларион.  „Слика се појавила буквално у трену. Баш као на Чудотворном Убрусу!“

Лице Спаситељево се овога пута појавило на истом месту као и 1942. године. И такође буквално преко ноћи – градитељи који су дошли у зграду били су запрепашћени: лице Исуса Христа их је гледало са зида! Као са фотографије, некако пребачене на цементну подлогу! Монаси на зиду нису нашли трагове боја, па сматрају да је слика нерукотворена. Изненађених и одушевљених православних ходочасника је безброј.

Манастир се, иначе, налази буквално 600 метара од границе са Русијом, на белоруској земљи Мстиславског округа Могиљовске области. Древни манастир је у рушевинама скоро деведесет година.

Мештани подсећају да су Лик Спаситељев у манастиру први пут видели 1942. године ђаци дечјег интерната, који се налазио на територији манастира у згради некадашње црквене и земљишне школе. Слика се тада појавила на бело окречном зиду учионице, где је пре револуције висила црна табла (о томе и данас сведочи избушена рупа), а зидови никада нису видели никакву боју осим кречне сиге. Ходочашће је почело. Окупаторске власти су одмах реаговале на ово, наредивши да се уништи лице. Зид је оструган до цигле, затим омалтерисан и поново окречен. Након годину дана немачки фашисти су цео манастир разрушили експозивом.

Што се тиче научника, истраживача феномена, они још нису виђени у манастиру. Сведочанство овог Божијег чуда је и мироточење мале фотографије, на којој је снимљен фрагмент зида са ликом Спаситеља. Ова фотографија је завршила у селу Локот, Брјанска област, у кући монаха Јосифа и тамо је потекло миро...



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.