Мироточи 9 икона и 7 крстова у руској сеоској цркви (видео)

Док су мироточиве иконе типично ретка појава којом Бог открива Своје присуство, како би ојачао и утешио вернике, постоје времена и места на којима Бог посебно излива своју милост. Тако се у цркви Арханђела Михаила у селу Урусово у близини Москве тренутно налази 16 предмета који мироточе: девет икона и седам крстова.

24.10.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Прво је почела да мироточи икона Пресвете Богородице. То је иначе, двострана икона, са једне стране "Знамење", а са друге "Неисцрпна Чаша". Историја саме иконе веома је занимљива. Верује се да је насликана у 18. веку, а открио ју је пре 30 година електричар, који ју је пронашао на тавану напуштене зграде у којој је сакупљао жице. Икону је понео кући и она му је у великој мери помогла у животу. Осетивши да му је упокојење близу, однео је икону у цркву Светог Арханђела Михаила, где је остала до данас и умро је након неколико месеци.

Парохијанин Виталиј Николајев говорио је о мироточењу у овој цркви за mislo.ru. Он је испричао да је био веома изненађен када је приметио сузе на икони: "За мене је то био шок. Прво сам помислио да је рђа. Али неколико дана касније, икона је почела да мироточи још интензивније, крвавим сузама“.

Чланак о овом догађају објављен и на страници ове парохије на руским друштвеним медијима.

"Након ово појаве, почела је да мироточи и икона самог Христа, која је на крају била прекривена и мрљама крви. Након тога, сузе су се појавиле на још једној икони - Светих Мироносица", рекао је Николајев за gazeta-venev.ru.

„Сматра се да нас ово теши. Светитељи нас не напуштају; они су са нама. Али свако доживљава овакве знаке на свој начин“, додао је Николајев.

Укупно сада мироточи 16 предмета, укључујући иконе светог великомученика Пантелејмона, Арханђела Михаила и икону Светог Николе Чудотворца.

Иначе, ова Црква је у веома трошном стању, потребна јој је озбиљна обнова, па су се тамо ретко вршиле службе. Од како су се пронеле вести о овом чуду, богослужења у цркви одржавају се свакодневно, јер су привукле велики број верника, који у потрази за Божјом милошћу и у нади за чудесним оздрављењем посећују ово место, укључујући и ходочаснике из многих других региона широм Русије.

За Фондацију Пријатељ Божији: Иван Попов



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.