Митрополит Етолијски позива Грке на исповедништво

Високопреосвећени митрополит Етолијски и Акарнанијски Козма на питање о закону о «Уговору о слободном саживоту» позвао је грчки народ на исповедништво за Христа. "Само нам је још разврат недостајао... Нећемо издати наше идеале, наше вредности, нашу породицу, нашу част" - истакао је митрополит.

19.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Митрополит Етолијски позива Грке на исповедништво Како преноси сајт «Света гора» на питање о такозваном специјалном закону о «Уговору о слободном саживоту» који је објављен ових дана високопреосвећени митрополит Етолијски и Акарнанијски Козма је дао следећу изјаву:
«Треба истаћи да је већ дошло време исповедништва! Нека се свако од нас упита, ево ја сваког дана чиним много поступака, али да ли тежим ка стицању врлина? Шта чиним како бих био онакав каквим би желео да ме види Бог и да бих напредовао у духовном животу? Да ли пружам добар пример деци? Да ли сам Христов исповедник? А можда се стидим? Можда пливам низводно и постао сам играчка и пион негативних стања?» У наставку, владика је рекао:
«Нажалост, чули смо да се одговорна лица спремају да усвоје закон о «браку хомосексуалаца»! Да ли вам је јасно, драги моји, куда срљамо? Признаћу, не желећи да од тога правим сензацију: ако наши политичари потпишу овај закон, имаће посла с епископом. Не носимо панагију да бисмо остављали утисак или изазивали аплаузе и похвале, већ да бисмо послављали Онога Ко је на Крсту пролио Своју Крв.»
Такође, митрополит Козма је истакао: «Ако овај закон постане стварност мораћемо да протестујемо и да будемо Христови исповедници. Зато што је наша домовина ионако пала да више нема куд даље. Само нам је још разврат недостајао... Нећемо издати наше идеале, наше вредности, нашу породицу, нашу част! Нашу ЧАСТ! Како то страшно звучи!
Будимо сви исповедници истине. Задржимо високо подигнута знамења православне, праве, грчке породице. Нека наша деца буду у близини Христове Светлости и нека се ми просветимо. И нека сви постанемо достојни спасења које нам дарује само наш Господ Исус Христос – истинити Бог наш!»
(православие.ру)



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.