Митрополит Иларион: Сједињене Државе се понашају као међународни егзекутор

Како се могућност војне интервенције западних сила у Сирији све више повећава, Руска православна црква је изразила „дубоку забринутост“ могућим развојем кризе, након изјаве Сједињених Америчких Држава да је власт предсједника Башар ал Асада употријебила хемијско оружје против цивила.

30.08.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Митрополит Иларион: Сједињене Државе се понашају као међународни егзекуторКако се могућност војне интервенције западних сила у Сирији све више повећава, Руска православна црква је изразила „дубоку забринутост“ могућим развојем кризе, након изјаве Сједињених Америчких Држава да је власт предсједника Башар ал Асада употријебила хемијско оружје против цивила.
„Још једном, као што је то био случај и са Ираком, Сједињене Државе се понашају као међународни егзекутор“, казао Митрополит волоколамски Иларион, предсједник Одјељења за спољне црквене везе при Московској патријаршији.
У разговору за информативну агенцију Асиа Неwс, владика Иларион је оштро критиковао позицију САД-а као „у потпуности једнострану“.
„Без одобрења Уједињених Нација, они хоће да одлуче судбину цијеле земље са милионима становника“.
„Још једном“, казао је представник Руске православне цркве, „хиљаде живота биће жртвовано на олтару имагинарне демократије“. Међу њима, по митрополитовим ријечима, то су, прије свега, „хришћани, за чију судбину никога није брига“.
Они се „налазе у опасности да постану таоци ситуације и главне жртве радикалних екстрмистичких снага, које ће, уз помоћ Сједињених Држава, доћи на власт“.
„Међународна заједница“, закључио је Митрополит Иларион, „мора урадити све да се избјегне развој догађаја у овом правцу“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.