Мошти светог Николе на Тајланду

Кивот са честицом моштију светог Николе, Архиепископа мирликијског, стигао је на Тајланд. Поводом тога, у читавом краљевству у православним храмовима служени су молебани, саопштио је за Итар-Тас представник Руске православне цркве на Тајланду, архимандрит Олег (Черепањин).

04.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Мошти светог Николе на ТајландуКивот са честицом моштију светог Николе, Архиепископа мирликијског, стигао је на Тајланд. Поводом тога, у читавом краљевству у православним храмовима служени су молебани, саопштио је за Итар-Тас представник Руске православне цркве на Тајланду, архимандрит Олег (Черепањин).
„Долазак моштију светог Николе на Тајланд је наш давни сан“, казао је свештеник. „Светитељ је покровитељ путника, и свију нас православних вјерника на територији краљевине. Први храм на Тајланду је освештан у његову част“.
„Од кад је основана православна заједница на Тајланду, ево, скоро четрнаест година, свети Никола је пројавио многа чудеса“, саопштио је свештеник. „Прије свега јављена је икона која се поштује као чудотворна и од које се дешавају исцјељења тешко болесних. Када је долазило до тешкоћа приликом изградње храмова на Тајланду, обраћали смо се молитвом светом Николи, и увијек нам се одазивао, на чудесан начин смо долазили до средстава и људи који су помагали“, признаје свештеник.
„Знајући да у Русији постоји кивот са моштима светог Николе, који уз помоћ оформљеног Фонда практично стално путује по епархијама, ми смо затражили да мошти бар на кратко дођу код нас, и тиме што су мошти дошле, указана нам је велика част“, казао је отац Олег. Недавно је ковчег био у Приамурју, на Алтају и чак на Сјеверном леденом океану.
Кивот са моштима је свечано дочекан на аеродрому у Суванабхуми, одакле је пренијет у храм Свих светих у Патаји, гдје ће се налазити три дана, а затим ће светиња кренути на путовање по читавом краљевству. Поред тога, 20. децембра мошти ће бити допремљене у Бангкок, приликом полагања камена темељца новог православног храма посвећеног светом Николи.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.