Нада да су отети сиријски епископи - живи!

У Московској патријаршији се надају да ће се отмичари двојице архијереја из сиријског града Алепа огласити и отпочети преговоре за њихово ослобођење. Православни Митрополит Василије и сиро-јаковитски Митрополит Јохана Ибрахим отети су 22. априла. Том приликом убијен је њихов возач, ђакон Сиро-јаковитске цркве.

12.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Нада да су отети сиријски епископи - живи!У Московској патријаршији се надају да ће се отмичари двојице архијереја из сиријског града Алепа огласити и отпочети преговоре за њихово ослобођење.
„Немамо никаквих информација о локацији отетих архијереја и условима у којима се налазе. Само имамо наду и молимо се да су живи и доброг здравља и да ће њихови отмичари успоставити контакт и отпочети преговоре“, казао је Митрополит волоколамски Иларион у разговору са новинарима у четвртак.
По његовим ријечима, са разних страна долазе индикације да су живи.
„Ниједан од тих извора не можемо провјерити, зато што нема никакве комуникације са отмичарима и не знамо ко су они“, додао је Митрополит.
Нешто раније, у сусрету са сиријским хришћанским архијерејима, Патријарх московски и све Русије Кирил је, такође, изразио наду да су двојица епископа живи, пруживши увјерење да Руска православна црква неће престати да ради на њиховом ослобођењу.
Православни Митрополит Василије и сиро-јаковитски Митрополит Јохана Ибрахим отети су 22. априла при повратку са турско-сиријске границе у Алепо. Том приликом убијен је њихов возач, ђакон Сиро-јаковитске цркве.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.