Нада у помоћ Русије за косовско решење

Патријарх Српске православне цркве Иринеј изјавио је у Москви да очекује да ће Русија, као велика словенска сила, помоћи да косовски проблем буде праведно решен, јавила је руска агенција Итар-тасс.

25.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Нада у помоћ Русије за косовско решењеПатријарх Српске православне цркве Иринеј изјавио је у Москви да очекује да ће Русија, као велика словенска сила, помоћи да косовски проблем буде праведно решен, јавила је руска агенција Итар-тас с.
„Полажемо наду у Русију да се реши проблем Косова“, рекао је уторак Иринеј у разговору са председником руске Думе (доњег дома Парламента) Сергејом Наришкином.
Патријарх Српске православне цркве је казао да Србија преживљава тешке тренутке и патњу свог народа, када је реч о Косову и Метохији.
„На Косову је све угрожено“, рекао је патријарх Иринеј који је изразио наду да Русија има јасну слику онога што се стварно дешава на Косову, пренела је руска државна агенција.
Патријарх српски Иринеј борави у првој званичној посети Русији од када је изабран на место патријарха. Он ће са делегацијом посетити руске цркве и манастире, као и православне светиње у Украјини и Белорусији током двонедељне посете.
Патријарх ће учествовати са другим патријарсима аутокефалних православних цркава у обележавању 1025. годишњице примања хришћанства у Русији.
Патријарх православних цркава примиће председници Русије, Украјине и Белорусије.
Извор: ИН4С



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.