Напад на манастир Мртвица на југу Србије!

Манастир је у потпуности уништен, врата су разваљена, а комплетна унутрашњост је полупана. Новац од свећа и прилога је покраден, а све иконе су разлупане.

04.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Напад на манастир Мртвица на југу Србије!Манастир је у потпуности уништен, врата су разваљена, а комплетна унутрашњост је полупана. Новац од свећа и прилога је покраден, а све иконе су разлупане.
Мати Параскева (62) је за Пресонлине потврдила ову информацију и видно узнемирена рекла да се плаши за своју безбедност. “Бојим се да ће доћи поново, али ја не идем нигде. Ја сам овде сама и стара, али нека дођу, светињу неко мора да брани” изјавила је Параскева.
“Ништа није остало, ово је страшно! Цео свет се дигао на ноге због једне карикатуре Мухамеда, а нама све манастире и цркве уништише, али нико не реагује” додала је она.
На питање да ли се зна ко је то могао да уради, Параскева је одговорила да се све зна, али да нико неће да се заинтерусује за овај случај.
“Албанци са Косова су организовано дошли са намером да униште српске светиње на овим просторима! Ово није први пут да се овако нешто дешава. Прошле године на Велики петак су и мене напали, да нисам имала штап ко зна да ли бих успела да се одбраним” изјавила је Параскева видно потресена.
Манастир “Богородичино успење” је под окриљем Владике Пахомија, за кога Параскева тврди да су приче о силовањима дечака потпуно измишљене, такође од стране Албанаца. “Они су покренули све те приче, и не само то, већ су и плаћали људима да се лажи шире. Поједини су добијали и по 35.000 тадашњих марака како би се створила лоша слика о њему” додала је мати.
Манастир се налази у селу Мртвица, 14 километара од Владичиног Хана. Потиче из 4. века и представља најстарију светињу Врањског округа.
 

 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.