Научни скуп у Косовској Митровици

У организацији Филозофског факултета у Косовској Митровици је одржан међународни научни скуп посвећен јубилеју 200-ој години од рођења великог пјесника и владара црногорског Петра Другог Петровића Његоша, под називом „Од косовског завјета до Његошевог макрокозма“.

07.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Научни скуп у Косовској МитровициУ организацији Филозофског факултета у Косовској Митровици је одржан међународни научни скуп посвећен јубилеју 200-ој години од рођења великог пјесника и владара црногорског Петра Другог Петровића Његоша, под називом „Од косовског завјета до Његошевог макрокозма“.
На скупу који је по броју учесника био највећи у региону, учествовало је више од осамдесет научника, академика, професора, који су покушали да додатно освијетле поетичке, лингвистичке, философске, етичке, теолошке, политичке и друге аспекте Његошеве мисли.
Међу бројним учесницима скупа, Богословија светог Петра је имала част да је на њему представљају Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије и професори мр Кирило Бојовић и др Будимир Алексић, као и бивши професори богословије проф. др Александар Стаматовић и Александар Вујовић уредник катихетског програма Радио Светигоре. У име Митрополије црногорско-приморске на скупу је учествовао и парох подгорички свештеник др Велибор Џомић.
Другог дана научног скупа, у суботу 2. новембра 2013, након завршене пленарне сједнице, учесници скупа посјетили су Велику Хочу, Призрен, и Богословију светих Кирила и Методија, гдје су их дочекали Владика рашко-призренски г.Теодосије, професори и ученици богословије.
Извор: Богословија.ме

 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.