Најбржа растућа религија у америци је ислам

Знате ли која је најбрже растућа религија у Америци? То није хришћанство! Према последњем попису становништва у САД, који је управо објављен, 1. маја 2012, најбрже растућа религија у Америци је ислам.

28.05.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Најбржа растућа религија у америци је исламЗнате ли која је најбрже растућа религија у Америци? То није хришћанство! Према последњем попису становништва у САД, који је управо објављен, 1. маја 2012, најбрже растућа религија у Америци је ислам.
Податке за листу је саставило Удружење статистичара америчких верских заједница, а резултати су објављени од стране Удружења Архива Религијских Података. Од године 2000. до године 2010., списак је утврдио да је број муслимана који живе у Сједињеним Државама порастао за око 1.000.000-2.600.000 - запањујући пораст од 66,7 одсто.
То је запањујућа стопа раста. У међувремену, већина хришћанских деноминација имају стопе раста које су биле далеко испод укупне стопе раста становништва у Сједињеним Државама, а неке хришћанске деноминације заправо губе чланове. Нажалост, када је Барак Обама једном рекао да Американци "више нису хришћански народ", није био превише далеко од истине. Хришћанство рапидно губи утицај, а друге религије, попут ислама, брзо добијају чланове и изграђују нове храмове. Како и друге главне религије попут ислама и даље расту у Сједињеним Државама, неизбежно је да ће то преобликовати Америку на много различитих начина у годинама које долазе.
Па шта је са другим верским групама?
Како су прошле према попису америчке религијске заједнице?
Следе неке од стопа раста за највеће верске организације у периоду 2000. до 2010. године:
Мормони: +45,5%;
Еванђељски протестанти: 1,7% (далеко иза укупне стопе раста становништва);
Католици: -5,0%;
Протестанти: -12,8% (запањујући пад).
Али, ту је и ислам који доживљава експлозиван раст.
Према Ихсан Багбy, професору исламских студија на Универзитету Кентаки, у Америци је у 2000. години било око 1.200 џамија.
Према овом попису, у Америци данас постоје 2106 џамије. Широм САД видимо како се граде "мега-џамије", а у многим случајевима финансирање долази из иностранства.
Све ове мега-џамије нису неискоришћене. У неким деловима земље, исламске заједнице доживљавају апсолутно експлозиван раст.
Следећи пример долази из недавног чланка у УСА Тодаy ...
„Имам Мухамед Мусри, председник Исламске заједнице Централне Флориде, види рексплозивни раст од невероватних 473% у и око Орландова Оранге Цоунтy, према РЦМС студији, а он мисли да је раст заправо двострук, за 10.000 нових муслимана, известила је студија.
Он је рекао да је муслимански раст подстакнут таласом обраћеника после 9/11. У централној Флориди, рекао је он, муслимани следе остале који су у потрази за "бољим временским условима, јефтинијим ценама и јефтинијим домовима."
Велики део тог раста се подстиче имиграције. Истраживање које је спровео Пеw Ресеарцх Центер у 2007. открилио је да су 39 одсто свих одраслих муслимана који живе у Америци били имигранти који су дошли у САД-у од 1990. године на овамо.
Овај брзи прилив муслимана преобликује заједнице широм Америке. На пример, муслимански студенти сада чине око 10 одсто од укупног броја ученика у Неw Yорк Цитy, Сцхоол Дистрицт.
И у целој земљи многи школски окрузи сада мењају школске календаре и прилагођавају се исламским празницима.
Али ислам није једина не-хришћанска религија да убрзано расте у Америци.
Најновији амерички Религијски попис је утврдио да су не-хришћанске групе порасле 32% укупно, у периоду од године 2000. до године 2010.
У међувремену, као што је писало пре, пад хришћанства у Америци се убрзава.
Назад у 1990. годину; једно је истраживање показало да се 86 одсто свих Американаца изјаснило као "хришћани", од једне врсте или друге.
У међувремену, атеизам и "не религиозни" доживљавају огромно повећање у бројевима. На пример, УС Ценсус Буреау каже да се број Американаца који су "без вере" више него удвостручио између 1990 и 2008. године.
Чак и многи од оних који и даље носе назив "хришћани" нису јако предани. Најновији амерички Религијски Попис је открио да око 150 милиона Американаца активно не одлази и не практикује (хришћанство) у било којој вјерској заједници уопште. То је готово половина становништва.
Дакле, Америка се мења.
Постаје све мање религиозна и то све мање хришћанска.
ендофтхеамерицандреам.цом
Извор: „Нови светски поредак“
Приредила редакција „Светиње Браничева“



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.