Најпријатнија жртва Господу

Упутите своје уздахе и сузе Христу, Који страда за нас и то ће бити најпријатнија жртва Господу. Докажите да и ви умете да на љубав одговорите љубављу, да сте истински хришћани и да из љубави према Христу можете да бдијете са Њим, да бдијете над својим срцем, макар у тим часовима, у којима је Он Сам за нас пио чашу гнева небеског.

12.04.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 1

Браћо. Данашњи дан је дан када су на страдање и смрт предали Господа нашег Исуса Христа.

Верне душе, које умеју да цене и осећају највеличанственије самопожртвовање ради нашег спасења, свима нам заједничког Господа и Пријатеља!

Чувајте, посебно од данашњега дана, ваше срце најпажљивије што можете, ради Њега Јединога, и не дајте да њиме овлада ништа светско, трулежно, никаква страст. Докажите да и ви умете да на љубав одговорите љубављу, да сте истински хришћани и да из љубави према Њему можете да бдијете са Њиме, то јест, да бдите над својим срцем, макар тих неколико часова, у које је Он Сам за нас пио чашу гнева небеског.

Уведите вером у ваша срца Христа Господа, пострадалог за нас, страдајте тамо – у своме срцу, заједно са Њиме; присетите се ваших грехова, сакрушите се, и ако можете, плачите због њих. Плачите за собом (Лк. 23, 28), говори Господ. Упутите своје уздахе и сузе Христу, и то ће бити најпријатнија жртва Господу, Који страда за нас: врло брзо ћете осетити Његову благонаклоност према вама, због вашег срдачног дара: мир у души, који превазилази сваки ум (Филп. 4, 7), и небесна тиха радост ће вам објавити да ваша жртва скрушеног и смиреног срца није презрена, већ да ју је Господ примио у наднебески и умни Свој Жртвеник.

Очистивши се од грехова, ове вечери која је пред нама, у светој тајни покајања, уколико се неко још увек није до сада очистио, ви ћете се удостојити да се сутра причестите Његовим Телом и Крвљу: да вас ова Вечера Љубави сједини са Оним, Ко је заповедио да се врши у Његов спомен, да вас увек подсећа на Његову безграничну љубав према нама и да вам да снаге да проведете наредне дане свето, у духу пламене љубави према Господу, који је Своју душу дао за нас. Амин.

Беседа светог праведног Јована Кронштатског на Велику среду



Komentari (1)

12.04.2023.

Милојка

Слава Господе Твоме дуготрпљењу! ☦️

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.