Нови чудотворни приказ иконе на стаклу у Адигеји (Русија)

У старој козачкој цркви брвнари у округу Курџипскаја у Русији, икона Пресвете Богородице „Несагорива купина“ чудотворно се пресликала на заштитно стакло кутије у којој се налазила. То је истражила и посебна епархијска комисија, на чијем је челу био игуман оближњег манастира, отац Герасим, која је урадила студију и потврдила ово чудо.

04.04.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Према речима настојатеља храма оца Максима Вишњевског, чудо је приметио недавно, када је брисао иконе у цркви.

Стакло са отиском иконе „Несагорива купина“

„Нешто ме је стално терало да отворим кутију иконе како бих обрисао икону и стакло изнутра. Није било алата, па сам морао рукама да вадим ексере, скинем стакло и тада сам видео да је древна икона, која се налазила три центиметра од стакла, чудесно је била приказана на њему“, рекао је отац Максим за Yuga.ru.

Чудесне појаве у храмовима oвe епархије јављају се веома ретко. Али посебна епархијска комисија, на чијем је челу био игуман оближњег манастира, отац Герасим, урадила је студију и потврдила ово чудо.

Прегледане су све иконе храма, али ни на једној другој нису били отисци светих слика. На пример, за стару икону Светог Николаја Чудотворца, која се налази у истој цркви, утврђено је да је она некада мироточила.

Икона Пресвете Богородице „Несагорива купина“ је велика храмовна икона, али како је доспела у цркву није тачно познато. Стари мештани кажу да ју је крајем 90-их година прошлог века један од старих парохијана из суседног села поклонио за молитвено сећање. Постоји претпоставка да су у совјетско време, када је храм био затворен, а уместо њега у згради био клуб, иконе су однели на чување локални становници.

У цркви су изложене икона и стакло које је било изнад ње

„Повратак ове иконе у њен храм је је веома добра вест за нас, јер је ово за црква брвнара. Као што знате, лик Пресвете Богородице „Несагорива купина“ штити сваки стан, кућу и цркву од пожара“, рекао је отац Максим, који је пре две године дошао на службу у Адигеју из централне Русије, која се прошлог лета гушила од многих пожара. „Изненађујуће је и што је овај типични козачки храм, изграђен 1865. године од дрвених греда, потпуно сачуван. Таквих је у Русији остало врло мало, пошто су чести пожари у Русији уништили многе цркве“, додаје отац Максим.

Он је подсетио и на чудесни догађај прошле године у једном од села захваћених пожаром, када је једна жена обишла око своје куће са иконом Пресвете Богородице „Несагорива купина“. Том приликом, само је кућа остала недодирнута пожаром, а около је све изгорело, па чак и само тло. Да ова икона штити од пожара потврђује и посебан молебан који се служи у московској цркви „Несагорива купина“. На почетку службе се каже: ,,Служба ова пева се и када бива страшно севање муња.”

Народ верује да су такве појаве претеча велике радости и препорода, након чега ће храм почети да се диже из рушевина, а људи који тамо дођу, моћи ће да осете благодат и помоћ чудотворне иконе.

За Фондацију Пријатељ Божији превео: Петар Волков
Извор: yuga.ru



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.