Обилно мироточење Доњецкe иконe Богородице (видео)

У Донбасу, током молитве за покој палих руских војника, обилно је промироточила Доњецка икона Богородице. Ово није први пут да икона Богородице Седмострелне мироточи, али никада до сада се ово није десило са толиким интензитетом.

17.05.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Господ је учинио чудо на Донбаском фронту - на једном од санитарних евакуационих пунктова, за време служења молебана за покој палих војника, икона Богородице Седмострелне изненада је обилно почела да точи миро.

Треба напоменути да је ова икона први пут мироточила у новембру прошле године, када је војни командант Јуриј Котенок објавио снимак, када је током молитве за руске војнике из батаљона „Рус“ и батаљона „Светог кнеза Александра Невског“, Доњецка икона Богородице текла миро.

Ипак, према речима очевидаца, овај пут је мироточење било знатно интензивније. Господ је показао чудо на фронту Донбаса. За сат времена формирало се чак 200 мл. уља на икони. Миро се изливало директно у руке борцима добровољцима који су је држали, припремајући се да крену ​​на фронт.

Потом је свештеник, који је прочитао молитву, рекао да су многи војници миропомазани: „Богородица много помаже. Она је наша вредна заступница, како би смо издржали сва искушења. Слава Богу за све!"

Уредник ТВ канала „Царград“ Михаил Тјуренков је приметио да је мироточење икона један од најчешћих примера пројаве Божанске благодати:

-Обично су Божанске енергије невидљиве, али због духовне слабости већине нас Господ нам понекад даје видљиве знаке. А најчешће се то дешава кроз светиње: иконе и мошти светаца. У условима борбе против Новог светског поретка, овај знак се може посматрати само као подршка нашим војницима у њиховом заиста светом циљу ослобођења исконских руских православних земаља од непријатеља Православне Цркве. Јасна потврда да је Бог са нама, рекао је Тјуренков.

Извор: Правда.ру, Руска газета



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.