Оскрнављена црква Светог Јована у Штрпцу

Црква Светог Јована у Штрпцу је обијена и опљачкана, на цркви су разбијена врата и прозор, а из цркве је изнешен сав новац, јавила је данас ТВ Херц из Штрпца, а преноси Тањуг. Демолирана црпна станица водовода у повратничком српском селу Грабац.

31.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Оскрнављена црква Светог Јована у ШтрпцуОскрнављена црква Светог Јована у Штрпцу. Демолирана црпна станица водовода у повратничком српском селу Грабац у општини Клина. Село остало без воде.
Црква Светог Јована у Штрпцу је обијена и опљачкана, јавио је ТВ Херц из Штрпца. На цркви су разбијена врата и прозор, а из цркве је однесен сав новац.
Парох Стефан рекао је да је о свему обавештена полиција, која је јуче извршила увиђај. Иконостас, према његовим речима, није диран, а трагови обијања су видљиви.
"Неким предметом су врата разбијена, они који су то урадили су ушли, однели су новац који је био на иконама и у фиоци од продатих свећа. Хвала Богу иконе нису дирали", рекао је парох.
Он је додао да не зна тачно које је по реду ово скрнављење цркава у Сиринићкој жупи.
Недавно су на цркви у Урошевцу исписани графити ОВБПМ, а прошле године обијене су цркве у селима Драјковце и Горња Битиња.
Непознати починиоци демолирали су у повратничком селу Грабац, у општини Клина, црпну станицу која напаја сеоски водовод и украли пумпу за воду, јавља Радио Гораждевац.
Штета која је причињена, према речима повратника, износи око две и по хиљаде евра, а село Грабац остало је без водоснабдевања.
Случај је пријављен полицији која је изашла на место догађаја, а повратници тврде да су ово урадили Албанци који већ дуже време пљачкају малобројне повратнике.
"Ово није први пут да је украдена пумпа која снабдева село водом. То је чињено још неколико пута, више пута су разбијане повратничке куће, а пре две године украден нам је и трактор. Починиоци ни за једно дело нису пронађени", рекао је представник села Грабац Радоња Магић.
Он је у изјави за Радио Гораждевац додао да се боји да Срби у оваквим условима неће моћи да опстану у селу.
Иначе, пре две недеље у повратничком селу Опраске такође је украдена пумпа за водоснабдевање, док је у селу Клинавац запаљена слама у дворишту повратника Јове Видића.
Пљачке и провале повратничких домова у српским селима у општини Клина веома су честа појава.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.