Оскрнављени гробови на Ченеју

Непознати починиоци су отварали гробове на Ченеју, улазили у њих и пљачкали ковчеге са посмртним остацима. Више од двадесет надгробних плоча је померено, али ниједна није оштећена, сведочи родбина која сматра да су починиоци били добро организовани.

07.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Оскрнављени гробови на ЧенејуНепознати починиоци су отварали гробове на Ченеју, улазили у њих и пљачкали ковчеге са посмртним остацима. Више од двадесет надгробних плоча је померено, али ниједна није оштећена, сведочи родбина која сматра да су починиоци били добро организовани.
- На гробу моје мајке и баке, видно је била померена плоча са гробнице, те смо уз помоћ људи из цркве отворили гробницу и видели да су оба ковчега била отворена - објашњава Радомир Вемић и додаје да је од пријатеља сазнао за овај вандализам.
- Ово је очигледно учинила једна добро организована група коју интересује све од златног зуба па надаље, а која је довољно снажна да померају тешке плоче са гробова - наводи Душан Војводић чији су чланови породице сахрањени на Ченејском гробљу, али на срећу нису били на мети лопова.
Он апелује на све породице покојника сахрањених на овом гробљу, да провере гробнице.
- Украли су неке симболичне предмете, али то није ништа важно, а призор који је затекао мој отац био је језив - каже Сања Костовски која је гробницу своје мајке затекла отворену и испретурану.
Полиција је након пријаве обавила увиђај, а оштећене породице наводе да је сам чин гнусан и да је скрнављење гробова узалудан посао, јер махом у ковчезима није било никаквих драгоцености.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.