Осушено цвеће чудесно цвета на икони Богородице

Након крађе накита са Нанковске чудотворне иконе Богородице, који су верници оставили у знак захвалности за чудесна исцељења, монаси манастира Покрова у селу Ракошино ставили су у оквир иконе гране љиљана. Након осам месеци, осушене гранчице чудесно су процветале, известила је јуче украјинскa телевизијска станица 1tv.

11.11.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У марту су крадљивци украли накит, који су верници оставили у знак захвалности за чудесна исцељења од Нанковске иконе Богородице у православном манастиру у селу Ракошино у западној Украјини.

На њено место, монаси манастира Покрова у селу Ракошино ставили су у оквир иконе свеже гранчице снежно белих љиљана.

Осам месеци касније, гране љиљана, које су се осушиле, чудесно су процветале, известила је јуче украјинскa телевизијска станица 1tv у свом програму и на сајту 1tv.com.ua. Свеже цвеће се први пут појавило пре недељу дана.

Игуман архимандрит Митрофан (Симон) објашњава: „Богородица се прославила у цветању ових сувих гранчица и показала присуство благодати Божије, које указује да је све немогуће, Богу – могуће.“

Нанковску икону је 1926. године насликао архимандрит Андреј (Коломацки), који је основао садашњу манастирску цркву. Икона је почела да плаче 1998. године, што је јасно видљиво и сада.

Извор: orthochristian.com



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.