Папа Франциско свом претходнику поклонио дар Патријарха Кирила

Папа римски Франциско посјетио је 23. марта 2013. почасног Папу Бенедикта XВИ, у Кастел Гандолфу, љетњој резиденцији римских папа.

26.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Папа Франциско свом претходнику поклонио дар Патријарха КирилаПапа римски Франциско посјетио је 23. марта 2013. почасног Папу Бенедикта XВИ, у Кастел Гандолфу, љетњој резиденцији римских папа.
Након кратке молитве, Папа Франциско је свом претходнику уручио икону Пресвете Богородице „Призри на смирење“, коју му је 20. марта, у име Патријарха московског и све Русије Кирила, уручио Митрополит волоколамски Иларион, предсједник Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије.
„Први кораци Ваше светости након избора били су обиљежени смирењем“, истакао је том приликом Митрополит Иларион, на шта је новоизабрани поглавар Римокатоличке цркве одговорио: „У мени нема смирења и молим Вас да се молите да би ми га Господ даровао“.
Дарујући икону почасном Папи Бенедикту, Папа Франциско је рекао: „Казали су ми да се ова икона зове ”Божија Мајка смирења” и дозволићу себи да кажем да сам помислио на Вас, који сте били тако смирени у свом понтификату“.
Папа Бенедикт се захвалио ријечима: „Хвала, какав дар!“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.