Патријарх Вартоломеј ће присуствовати интронизацији Папе Франциска

Његова светост Патријарх константинопољски Вартоломеј присуствоваће интронизацији Папе Франциска, новоизабраног поглавара Римокатоличке цркве.

17.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх Вартоломеј ће присуствовати интронизацији Папе ФранцискаЊегова светост Патријарх константинопољски Вартоломеј присуствоваће интронизацији Папе Франциска, новоизабраног поглавара Римокатоличке цркве. Патријаршијска прес-служба је саопштила о овој одлуци, како преносе агенције, истакавши да се то дешава по први пут од великог раскола 1054.
У пратњи Његове светости биће Митрополит пергамски Јован, сапредсједавајући Мјешовите међународне комисије за богословски дијалог између Православне и Римокатоличке цркве, Митрополит аргентински Тарасије и Митрополит италијански Генадије.
Након избора Папе Франциска, Патријарх Вартоломеј је послао честитку у којој, поводом овог „историјског догађаја“ упућује „искрене жеље и топле молитве да Ваша папска служба буде извор мира у нашем свијету немира и подјела, уточиште и утјеха Господњим сиромасима и страдајућој браћи и сестрама, као и наставак пута ка помирењу и учвршћивању дијалога који води јединству“.
Интронизација новоизабраног Папе римског биће одржана 19. марта 2013.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.