Патријарх Грузије крстио још 1.600 беба

Јуче је у Тбилисију одржано још једно масовно крштење, са више од 1.600 деце којима је Његова Светост Патријарха Илија II постао кум. Према подацима Патријаршије, списак кумчета Предстојатеља Грузијске цркве сада је достигао је 44.000 деце.

23.06.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Његова Светост Патријарх Грузије руководи Црквом више од 40 година и човек је од највећег поверења у целом народу. У настојању да побољша страшну постсовјетску демографску ситуацију у Грузији, Црква је почела да одржава масовна крштења у јануару 2008, при чему је вољени примас лично постао кум сваком трећем и наредном детету супружника, који су венчани у Цркви. Тиме је број његових кумчета достигао цифру од 44.000 деце, док је број абортуса у преполовљен, при чему је стопа наталитета у Грузији порасла за 25%.

Служба која се служила у Саборном храму Свете Тројице је 65. масовно крштење и том приликом још 1.600 новорођенчади постали су богодеца Патријарху, саопштила је прес служба Грузијске патријаршије.

„Данас је цела Грузија срећна! Бог благословио свако моје кумче, Бог благословио њихове породице! Христос је данас крстио 1600 деце. Нека Господ да снагу своме народу, нека Господ благослови свој народ миром“, пожелео је присутнима Патријарх Илија.

Док Хришћанство умире широм Европе у Грузији се дешава управо супротно. Захваљујући напорима Патријарха, хришћанство не само да је живо, већ се стално повећава број верника. Сваког недељног јутра сви грузијски храмови препуни су верника.

„Заиста сам поносна на Патријарха, јер у Грузији постоје покушаји да се униште породичне институције и све друге хришћанске вредности. Он је заузео снажну позицију да одбрани Хришћанство и породицу“, рекла је једна млада Грузијка, која је довела дете на крштење.

Патријарх Илија је устоличен за поглавара Грузијске цркве 25. децембра 1977. Тада је захваљујући комунистичким прогонима остало само 15 епархија, 30-так активних цркава и једва 70 свештеника. Данас има 47 епархија у којима је око 2.000 активних парохија, као и око 3.000 свештеника.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.