Патријарх Кирил: Монаси не треба да користе интернет

Патријарх московски и све Русије Кирил сматра да монаси не би требали да користе интернет, да би се заштитили од искушења.

10.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх Кирил: Монаси не треба да користе интернетПатријарх московски и све Русије Кирил сматра да монаси не би требали да користе интернет, да би се заштитили од искушења.
„Интернет је данас велико искушење.Многи монаси поступају, по мом мишљењу, апсолутно неразумно. С једне стране, они напуштају свијет да би створили погодне услове за спасење, а с друге стране, користе мобилне телефоне да се повежу на интернет, гдје, као што знамо, има много гријеха и саблазни“, казао је Патријарх током сусрета са братством светогорског манастира Зограф.
„Није случајно што је монашка традиција тако строга. Циљ строгости је да се створе најбољи услови за спасење. Зато се монашка традиција мора поштовати“, истакао је предстојатељ Руске православне цркве.
„Када монах узме мобилни телефон у руке ради приступа интернету, не би ли требао да се запита да ли уопште треба да буде у манастиру?“, казао је Патријарх.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.