Патријарх позвао Србе да гласају на Косову

Патријарх српски Иринеј изјавио је да остаје при позиву косовским Србима да учествују на косовским локалним изборима, као и да ће разговарати са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем који је казао да Срби не треба да изадју на те изборе.

31.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх позвао Србе да гласају на КосовуПатријарх српски Иринеј изјавио је да остаје при позиву косовским Србима да учествују на косовским локалним изборима, као и да ће разговарати са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем који је казао да Срби не треба да изађу на те изборе.
"Ја сам рекао шта мислим. Мислим да је то корисније", казао је патријарх за Радио Слободна Европа алудирајући на свој став да Срби треба да изадју на недељне изборе и изаберу најспособније кандидате.
Међутим, митрополит Амфилохије је почетком недеље позвао Србе на Косову да не изађу на изборе јер би "свако гласање значило прихватање насиља и насилно отимање од Србије дела њене територије".
Патријарх Иринеј је казао да нема несугласица са митрополитом Амфилохијем, да митрополит има право на своје мишљење и да ће о томе тек разговарати.
"Митрополит Амфилохије жели да буде и митрополит и господар Црне Горе. Па ваљда у том смислу даје такве изјаве", рекао је поглавар СПЦ.
Патријарх је одбацио оцене да су различите изјаве врха СПЦ упућене Србима на Косову додатно збуниле српску заједницу пред недељне изборе.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.