Под омофором Светог Саве

Пред препуном салом парохијског дома Храма Светог Саве на Врачару синоћ је одржана београдска премијера документарно-играног филма ''Свети Марарије – владика без адресе''.

20.11.2019. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ремезијанског и викара Његове Светости Патријархс српског Иринеја, Г. Стефана, пред препуном салом парохијског дома Храма Светог Саве на Врачару синоћ је одржана београдска премијера документарно-играног филма ''Свети Марарије – владика без адресе''.

''Филм о једном светитељу је веома храбар и нимало лак подухват. Нимало није лако приказати на филму лик светитеља. Лик светитеља је за нас генерално неухватљив јер је увек и оностран. Није случајно да се баш продукција ''Пријатељ Божији'' латила посла да уради филм о правом Божијем пријатељу, о истинском светитељу, нашем савременику, светитељу наших дана...'' – рекао је свештеник Владимир Левићанин, старешина храма Св. Великомученика Георгија на Старој Бежанији на синоћном филмском прослављењу Светитеља.

Синоћна пројекција била је прави празник светлописне уметности и истинско откриће личности која је толико узвисила Род српски православни а о коме се тако мало зна у нашем народу – Светом Мардарију љешанско-либертивилско и свеамериканском.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.