Поред стратишта Срба – џамија

На месту на којем су усташе поклале педесетак Срба постављен камен темељац за џамију. Нова џамија нићи ће поред саме девастираног парохијског дома само који метар од стратишта Срба.

04.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Поред стратишта Срба – џамијаНа месту на којем су усташе поклале педесетак Срба постављен камен темељац за џамију. Нова џамија нићи ће поред саме девастираног парохијског дома само који метар од стратишта Срба.
У Босанској Крупи, у насељу Говедарница, која је прије ратних дејстава 1991 -1995. године већински била настањена српским православним становништвом налазе се на имању Српске православне Епархије бихаћко-петровачке остаци парохијског дома у коме је до 1995. године била и капела, као једино богослужбено мјесто у Босанској Крупи. На истом имању 1941. године од стране усташа Независне Државе Хрватске на свиреп начин убијено је око 50 Срба, а њихова тјела бачена су у бунар и кречану. Испред парохијског дома, на посебном стубу, све до после рата, 1997/98. године постојала је спомен плоча са именима убијених Срба.
Поред ове чињенице која је позната не само Србима који живе и који су живили у Босанској Крупи, него и вјерницима мухамеданског исповједања у Босанској Крупи, власти општине Босанска Крупа дозволиле су, поред званичног неслагања Српске Православне Цркве, односно епископа Атанасија и Епархије бихаћко-петровачке, да данас Исламска вјерска заједница Меџилиса Босанска Крупа постави камен темељац за изградњу џамије на парцели која се налази уз саму девастирану парохијску кућу, и која ће биту удаљена свега пар метара од стратишта Срба.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.