Потрошачко друштво неће усрећити људе

Потребе бугарског народа и људи широм свијета повезане су са њиховим свакодневним трудовима и потрагом за хармонијом, сматра Патријарх бугарски патријарх Неофит.

18.09.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Потрошачко друштво неће усрећити људеПотребе бугарског народа и људи широм свијета повезане су са њиховим свакодневним трудовима и потрагом за хармонијом, сматра Патријарх бугарски патријарх Неофит.
„Потребе Бугара данашњице не разликују се од потреба Бугара у прошлости, или других народа. То су универзалне потребе“, казао је Патријарх у разговору за Дневник.бг.
Предстојатељ Бугарске патријаршије је додао да савремено потрошачко друштво људима намеће нове потребе, које одузимају знатну количину времена и енергије.
„Не вјерујем да ће те потребе било кога учинити срећнијим“, казао је он.
По његовом мишљењу „нове технологије као средства комуникације не разликују се од старих, у смислу да су то само средства. Начин на који ће се она користити зависи од самих људи“
„Олакшана комуникација никако не значи напредак душе. А у мору разноврсних информација које нас засипају, тешко је разазнати шта је заиста важно за наш живот“, сматра Патријарх.
Патријарх Неофит устоличен је у трон бугарских Патријараха у фебруару 2013, након упокојења његовог претходника, Патријарха Максима, у новембру 2012.
Рођен је 1945. као Симеон Димитров, а 1975. је примио монашки постриг у Тројанском манастиру са именом Неофит. 2001. је постављен за Митрополита русенског.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.