Православни манастир у Витанији тероришу криминалци и исламисти

Монахиње грчког православног манастира Марије, Марте и Лазара у Витанији упутиле су писмо предсједнику Палестинске аутономије Махмуду Абасу са позивом да преузме одговарајуће мјере против ескалације напада криминалаца и исламиста, саопштава Седмица.Ру.

20.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Православни манастир у Витанији тероришу криминалци и исламистиМонахиње грчког православног манастира Марије, Марте и Лазара у Витанији упутиле су писмо предсједнику Палестинске аутономије Махмуду Абасу са позивом да преузме одговарајуће мјере против ескалације напада криминалаца и исламиста, саопштава Седмица.Ру.
Манастир преживљава бурна времена. Напади, оштећења имовине, крађе, разбојништва учестали су потоњих мјесеци.
Житељи Витаније, и хришћани и муслимани у знак солидарности посјетили су манастир да би показали како мјештани нијесу агресивни.
„Неко жели да нас исели“, пише игуманија Евпраксија, „Али ми никуда нећемо отићи“.
Подизање зида између Израела и палестинске територије значајно је погоршало ситуацију у вези са безбједношћу у региону. Осим тога, потоњих мјесеци примјећује се да цијене парцела оштро расту у тој области. Дио манастирског имања раније је припадао муслиманској породици, која сада незаконито претендује на њих.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.