Православни првојерарси у Подгорици

Васељенски Патријарх и остали православни првојерарси, учесници прославе 17 вјекова Миланског едикта и свечаности освећења Саборног храма у Подгорици, допутовали су синоћ специјалним авионом „Монтенегроерлајнза“ у Црну Гору.

07.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Православни првојерарси у ПодгорициЊегова Свесветост Архиепископ Константинопоља, Новога Рима Патријарх васељенски Господин Вартоломеј и остали православни првојерарси учесници прославе 17 вјекова Миланског едикта и свечаности освећења Саборног храма у Подгорици допутовали су синоћ специјалним авионом „Монтенегроерлајнза“ у Црну Гору.
Истим авионом допутовале су и Свете мошти, Рука Светог Јована Крститеља и честица Часног Крста Господњег које ће вјерни народ сјутра моћи да цјелива приликом освећења подгоричког Саборног храма.
Васељенског Патријарха и остале православне првојерахе на подгоричком аеродрому је дочекао Митрополит Амфилохије са свештенством Митрополије и амбасадори Србије, Турске и Грчке у Подгорици.
Дјеца полазници вјеронауке при Цетињском манастиру у народним ношњама су црквене великодостојнике дочекали хљебом, сољу и цвијећем.
Чланови Фолклорног ансамбла „Црна Гора“ из Голубоваца су на аеродромској писти приредили пригодан програм.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.