Представник Ирана саопштио јерарху Руске Цркве да ће пастор осуђен на смрт бити помилован

Постоји могућност да ће власти Ирана помиловати пастора Јусуфа Надарханија, осуђеног на смрт због одрицања од Ислама и обраћења у Хришћанство, саопштио је у уторак ајатола Мохамед Али Тасхири током сусрета са предсједником Одјељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, Митрополитом волоколамским Иларионом.

06.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Представник Ирана саопштио јерарху Руске Цркве да ће пастор осуђен на смрт бити помилованПостоји могућност да ће власти Ирана помиловати пастора Јусуфа Надарханија, осуђеног на смрт због одрицања од Ислама и обраћења у Хришћанство, саопштио је у уторак ајатола Мохамед Али Тасхири током сусрета са предсједником Одјељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, Митрополитом волоколамским Иларионом.
„Свјесни смо да Надарханијева судбина зависи од врховног иранског лидера ајатола Хаменеија, који ће донијети коначну пресуду“, казао је митрополит Иларион.
Он је подсјетио да се Патријарх Московски и све Русије Кирил у септембру прошле године обратио духовном лидеру Ирана са молбом да помилује пастора, а сам владика Иларион је такву молбу упутио иранском предсједнику Махмуду Ахмадинеџаду.
„Ајатола Тасхири је рекао да је, по његовим сазнањима, смртна пресуда иранском пастору повучена, увјеравајући Митрополита Илариона да ће се по свом повратку у Иран обратити кабинету духовног лидера Ирана ајатола Хамнеија, ради припреме позитивног одговора на молбу Патријарха Кирила за помиловање пастора“, каже се у званичном саопштењу Одјељења за спољне црквене везе.
Тасхири се налази на челу иранске делегације која у Москви учествује у засиједању руско-иранске комисије за дијалог „Православље-Ислам“.
Одлука иранског суда од 22. септембра 2012, којом је Јусуф Надархани осуђен на смрт, изазвала је глобалну реакцију. Између осталих, пресуду је осудила и Бијела кућа.
Радио Светигора



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.