Представник Московске Патријаршије упоредио абортус са Холокаустом

МОСКВА, 9. јула – Протојереј Всеволод Чаплин, предсједник Одјељења за односе Цркве и друштва при Московској Патријаршији, упоредио је абортус са Холокаустом, изразивши наду да ће Руси увидјети неприхватљивост овог страшног гријеха.

09.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Представник Московске Патријаршије упоредио абортус са ХолокаустомМОСКВА, 9. јула – Протојереј Всеволод Чаплин, предсједник Одјељења за односе Цркве и друштва при Московској Патријаршији, упоредио је абортус са Холокаустом, изразивши наду да ће Руси увидјети неприхватљивост овог страшног гријеха.
„Абортус представља најужаснији Холокауст у историји човјечанства“, казао је свештеник, који је у недељу началствовао молитвеним сабрањем на протесту против абортуса и хомосексуалне пропаганде одржаном у Гогољевском булевару у Москви.
„Абортуси су убили више људи од свјетских ратова. Надам се да ће они у Русији бити препознати као неприхватљиви“, казао је протојереј.
Учесници скупа носили су транспаренте са натписима „Престаните да убијате дјецу“ и „Москва није Содом“, позивајући на увођење закона који ће забранити абортусе и хомосексуалну пропаганду међу малољетницима. Закони који забрањују овакву пропаганду већ су усвојени у неким областима Русије.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.