Прокрвоточила чувена икона „Умекшање злих срца“

Пред празник овогодишњег Богојављења Господњег, почела је да крвоточи чувена руска икона Пресвете Богородице "Умекшање злих срца". Како извештава orthochristian.com, из цркве Архангела Михаила у селу Летово у Русији, јављају да је на икони два пута потекла црвена крв, слична сузама.

06.03.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 1

Икона Богородице „Умекшање злих срца“ која чини чуда и која годинама мироточи, представља једно је од великих светих богатстава Руске православне цркве данас.

Недавно се прочуло да је чувар иконе Сергеј Фомин известио да је икона почела да крвоточи 21. фебруара. Како извештава orthochristian.com, из цркве Архангела Михаила у селу Летово јављају да је на икони два пута потекла црвена крв, слична сузама.

Икона иначе, непрестано мироточи. Миро се формира на површини иконе и сакупља на памуку за миропомазање. Али на Пасалну ноћ (2020) на икони су се први пут појавиле јарко црвене капи налик крви. Потом их је (током три до четири месеца) ново миро готово испрало, остављајући смеђе пруге и мрље. И ближе празнику Богојављења Господњег, пре 40 дана, капи крви су се поново појавиле, једнако живо и интензивно.

Иначе, икона Пресвете Богородице "Умекшање злих срца" чува се у подмосковском селу Бачурино, где је за њу по благослову схиархимандрита Илије (Ноздрина) изграђен храм-капела. Прво мироточење забележено је 1998. године – истог дана када је прислоњена светим моштима новопрослављене блажене Матроне Московске. Од тог тренутка икона путује по читавом свету, пружајући утеху страдалницима, исцељујући болесне, помажући онима који траже опроштај, милост и помоћ од Христа Спаситеља и Пречисте Мајке Његове и омекшавајући срца оних који су се противили Богу.



Komentari (1)

06.04.2021.

Violeta

Presveta Bogorodice, pomozi svakome ko potrebuje tvoju pomoć i zastupništvo, pa na kraju pogledaj i na mene. Amin!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.