Промироточила икона Пресвете Богородице у кући емиграната из Турске

Стотине људи хрлиле су последњих недеља да виде икону Пресвете Богородице која је промироточила у кући турског брачног пара, који су емигрирали из Турске у Француску. Та вест се брзо сазнала међу Турцима али и међу осталим хришћанима. Њихова кућа са иконом Богородице брзо је постала "богомоља", док је икона стекла и друга чудесна својства.

01.12.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Овај догађај, који је сама турска штампа окарактерисала као чудо, да је православна икона Пресвете Богородице, коју су супружници добили у Антиохији и понели са собом - иако су муслимани - почела да "плаче", а сузе су текле из очију на икони Пресвете Богородице.

Према сведочењу пара Есата и Севим Антидароглу, ову икону им је 2006. године дао православни монах из Либана. Од првог тренутка када су је узели, осетили су њену велику светост и невиђени осећај одмора у свом дому. Када су кренули у Париз, са поштовањем су је понели са собом, а када су је сместили на посебно место у свом новом дому, лик Пресвете Богородице је почео да плаче. Та вест се брзо сазнала међу Турцима али и међу осталим хришћанима. Њихова кућа са иконом Богородице брзо је постала "богомоља", док је икона стекла и друга чудесна својства.

Есат Антидароглу приповеда да је жена која није могла да има дете дошла да се помоли пред иконом, испричавши да је и њен брак био у опасности од развода. Она је клечала и дуго се молила пред ликом Богородице. Затим је узела мало уља са иконе на марамицу и ставила га на стомак. После неколико недеља позвала је га је и рекла да је срећна што се догодило чудо и да чека дете.

„Један православни свештеник је пристао да ове недеље одслужи молебан пред иконом“, каже Есат Антидароглу. „Очигледно је да је следећи корак да надлежни епископ потврди мироточење, како би чудо могло бити званично признато од стране Цркве“.

У кућу турског брачног пара сада пристижу многобројни ходочасници не само из Француске, већ и из иностранства, да би се поклонили пред иконом Пресвете Богородице. Посетиоци често доносе и мали смотуљак памука да сакупе мало уља са иконе за које верују да има исцелитељску моћ.

Извор: o-nekros.blogspot.com



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.