Промироточила икона Царских мученика

На дан 117-ог рођендана наследника - царевића Алексеја Николајевича током недељне службе, парохијани цркве Васкрсења Христовог у Кадасхи приметили су да је икона Краљевских мученика "Царска Голгота" промироточила. Капи мира појавиле су се на ореолу око одсечене часне главе цара-мученика.

27.09.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Мироточењем иконе „Царска Голгота“, Господ још једном сведочи о подвигу цара мученика Николаја и целе царске породице, који су дали своје животе за Русију и њен народ.

 Господ открива истину о „остацима Јекатеринбурга“
Господ открива истину о „остацима Јекатеринбурга“

Икону "Царска голгота" сликали су иконописци јарославске радионице "Ковчег" по налогу председника Руске просветне фондације која носи име Светог Василија Василија Великог. Приликом стварања ове иконе ослањали су се на иконографију древних икона Јована Крститеља и великомученика Георгија Победоносца, као и на чувену икону Светих царских мученика из српског женског манастира Бешка на Скадарском језеру. На овим иконама свеци држе у рукама посуде са искреним главама одсеченим од мрзитеља Божјих.

У протеклих шест година Руска културно-просветна фондација водила је научни рад на истраживању околности злочиначког убиства царске породице од стране бољшевика 1918. године. У рад Фондације укључени су истакнути историчари, лекари, форензичари и други стручњаци. Током протеклих година обављено је више испитивања, објављени су јединствени документи и материјали на тему мучеништва царске породице, укључујући и истрагу Тужилаштва Руске Федерације 1993. -1998; историјски и стоматолошки прегледи „остатака Јекатеринбурга“ (2017–2018) и други.

Тренутно научници спроводе нова испитивања и припремају издања материјала на ову тему. Као православци, молимо се да нас наш Господ Исус Христос води и открије истину о околностима злочиначког убиства царске породице и прикривању њихових часних остатака.

Мироточење иконе на одсеченој глави указује на истинитост легенде да су зликовци после убиства одсекли главу краљу страственика (вероватно главе свих чланова царске породице) имитирајући француске револуционаре, који су погубили цара Луја XVI и царицу Марију Антоанету на гиљотини, и вероватно подругљиво имитирали и цара Давида, који је одсечену главу Голијата донео у Јерусалим.

Ово је показатељ да је потребно наставити темељно и непристрасно истражити околности убиства царске породице, без обзира на политичку ситуацију, стално се сећајући непристрасног и страшног Суда Божјег, који нико не може избећи.

За Фондацију Пријатељ Божији превео: Иван Попов
Извор: logoslovo.ru



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.