Промироточиле иконе у манастиру Св. Архангела Гаврила код Сврљига

После литије по центру Београда, у манастиру Светог Архангела Гаврила у селу Попшице (Пирковац) код Сврљига, икона Светог Цара Николаја II промироточила је на руци у којој држи жезал и примећено је крваво миро из ока Светог Цара. Затим се појавило и мироточење на иконама Пресвете Богородице Брзопомоћнице, Светог Царевића Алексија, коју су донели Руси, и велике урамљене фотографије патријарха Павла, која је ту од кад је упокојен патријарх Павле.

27.09.2018. Аутор:: Пријатељ Божији 1

Икона Светог Цара Николаја II, која је прошла у литији по центру Београда, поново је мироточила синоћ у манастиру Светог Архангела Гаврила у селу Попшице (Пирковац) код Сврљига. У разговору са настојатељем, јеромонахом Варнавом, сазнали смо о овом чудесном догађају.

Јуче (25.9.18.), на Свету Теодору, после црквеног венчања, јеромонах Варнава је са братијом чуо да им се приближава литија са иконом Светог Цара. Заједно са верним народом, који је присуствовао венчању, спремили су се да изађу из храма, да дочекају икону. У том тренутку је у самој цркви дунуо јак ветар, толико јак да је одломио део Царских двери на олтару, и део на коме је осликан Свети Архангел Гаврило је полетео у ваздух, тако да су га монаси ухватили пре него што је пао на земљу...

Пошто се литија приближавала, они су изашли такође у литији, њој у сусрет. Пошто су се срели недалеко од манастира, унели су са свим почастима икону у храм. Увече, после вечерње, братство је са верним народом, који је пристизао целог дана, читало псалме и молитве пред иконама...

У једном тренутку увече, присутни су приметили мироточење на икони Светог Цара, и то: на руци у којој држи жезал и крваво миро из ока Светог Цара. Затим су приметили и мироточење на иконама Пресвете Богородице Брзопомоћнице, Светог Царевића Алексија, коју су донели Руси, и велике урамљене фотографије патријарха Павла, која је ту од кад је упокојен патријарх Павле.

Данас се цео дан наставио долазак верног народа, који се поклања овим светињама, а кажу да већ има и исцељења. 

Извор: православнапородица.орг.срб



Komentari (1)

24.10.2018.

Ljubinka Ristic

Slava Bogu!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.