Пронађене масовне гробнице

После операције ослобађања хришћанског села Садад у Сирији од исламских терориста мештани су пронашли две масовне гробнице у којима се налази око 30 тела мушкараца, жена и деце, које су радикали убили пре отприлике пар дана.

31.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Пронађене масовне гробницеПосле операције ослобађања хришћанског села Садад у Сирији од исламских терориста мештани су пронашли две масовне гробнице у којима се налази око 30 тела мушкараца, жена и деце, које су радикали убили пре отприлике пар дана.
По сведочанству очевидаца братски гробови са телима хришћанских мучника нису одмах пронађени. У околини оближњег села Зејдал пронађена је прва гробница у којој је сахрањено десет људи. По мишљењу криминалиста прве жртве „опозиционара“ су петорица мушкараца убијених у прошлу суботу. Остала тела су у истој гробници сахрањена следећег дана. Заједно са остацима становника Садада који су побегли из свог села у Зејдали је пронађен леш познатог инжењера, пуковника Саркиса Карјакоса Саркиса – брата Матаниуса Саркиса, хероја Сирије којег терористе траже .
Друга братска гробница попут ове налазила се већ на територији Садада и садржала је око 20 тела мушкараца, стараца, жена и деце, које су терористи убили у ноћи између недеље и понедељка, 28. октобра.
Подсетићемо да су пре тога, после опсаде која је трајала недељу дана, библијско село Садад (Седад) ослободили сиријска војска и добровољци «Националне сиријске партије».
Село Садад (Седад) је изузетно важан споменик светске културе који потиче из другог миленијума п.н.е.: ово насеље се више пута помиње у Библији (4 Мојс. 34, 8, Јез. 47, 15).
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.